Opdruksteunen

Opdrukken met opdruksteunen biedt enkele voordelen ten opzichte het van opdrukken zonder opdruksteunen.

Wanneer je normaal opdrukt buig je de ellebogen en laat je jezelf zakken totdat je borst de grond raakt. Vervolgens strek je de ellebogen weer om naar boven te komen.

Op zich is dit een hele goede oefening voor de triceps en borst, maar wanneer het normale opdrukken te makkelijk wordt (en dat gaat gebeuren als je het opdrukken regelmatig traint), dan loont het om de beweging te vergroten.

Door opdruksteunen te gebruiken kom je verder van de grond. Wanneer je vervolgens opdrukt ben je in staat om dieper te gaan voordat je borst de grond raakt.

Dit heeft als voordeel dat je borst en triceps extra belasting te verduren krijgen. Dit zorgt voor een effectievere training.

Daarnaast worden je buikspieren en schouders meer aan het werk gezet.

Wat voor soort opdruksteunen zijn er?

Er zijn meerdere mogelijkheden om te kunnen opdrukken met een opdruksteun.

  • Dumbells – Je kunt prima twee dumbells op de grond leggen en deze gebruiken als opdruksteun.
  • Kettlebells – Ook kun je gebruik maken van twee kettlebells. De handgreep van een kettlebell zit hoger en om te voorkomen dat de kettlebell omvalt, wordt er extra veel gevraagd van je balans. Hierbij komen je buikspieren extra in het spel.
  • Opdruksteunen – Er zijn speciaal ontworpen opdruksteunen die je kunt gebruiken. Het voordeel is dat je een paar kunt aanschaffen die exact aan jouw wensen voldoen.
You Might Also Like