Eerste Formule 1-testdag: Verstappen op kop, Bottas laatste

Onze Verstappen stond helemaal bovenaan, terwijl Bottas de laatste plek mocht bekleden tijdens de eerste testdag van het nieuwe Formule 1-seizoen.

Valtteri Bottas heeft waarschijnlijk betere vrijdagen gekend. Vandaag was namelijk de allereerste testdag van het 2021-seizoen, op het circuit in Bahrein. En waar Bottas het 2020-seizoen afsloot met een tweede plek, wist hij vrijdag niet verder te komen dan de allerlaatste plaats. Het is makkelijk om te zeggen dat Mercedes hem maar uit die W12 moet halen en ze die plek aan George Russell moeten geven, maar hier is natuurlijk meer aan de hand.

Mercedes had voor de testdag namelijk besloten dat Bottas ’s ochtends mocht rijden en dat Hamilton ’s middags plaats mocht nemen. Toen Bottas echter aan zijn rondjes wilde beginnen, bleek de versnellingsbak stuk te zijn. Uiteindelijk wist Mercedes die wel te fixen, maar dat duurde even. Daardoor kon hij uiteindelijk maar zes rondjes rijden, het minste aantal van alle rijders. In die zes rondjes was zijn snelste tijd 1:36,850, ruim zes seconden trager dan Verstappen.

You Might Also Like